P11 Haaste-sarjan finaaliin Pori Cupissa
Julkaistu: 28.07.2023 17.30

P11 Haaste-sarjan finaaliin Pori Cupissa

Tälle joukkueelle jo perinteeksi muodostunut Pori Cup oli jälleen ohjelmassa ja lopulta se päättyi meidän poikien osalta ehkä hivenen katkeraan finaalitappioon. Mutta hopea ei suinkaan ole häpeä, sillä niin valtavan hienosti pojat pelasivat, valitettavista loukkaantumisista huolimatta. Ihan täysin omalla porukalla ei oltu tälläkään kertaa liikkeellä, sillä ilman vaihtopelaajia ei viitsi useamman pelin turnauksiin osallistua. Saimmekin oikein loistavat täydennysmiehet joukkoomme vuoden vanhemmista pelaajista. Kiitos pelaajien lainasta tähän turnaukseen P13-joukkue!

Kyseessä oli siis koko viikonlopun turnaus, joka pelattiin tänä vuonna Urheilukeskuksen nurmi- ja tekonurmikentillä. Tämän joukkueen osalta ensimmäinen peli koitti perjantaina 21.7. klo 11, kun VIFK White saapui kentälle Karhu-Futista vastaan. Tämä peli meni K-F:n osalta oikein hyvin ja pisteitä tipahti laariin täydet 3p, kun pojat taistelivat hienon 4-2 voiton. Tästä olikin hieno siirtyä nauttimaan joukkueen tarjoamaan evästä ja hiomaan loppupäivän pelitaktiikkaa.


Päivän toinen peli oli ajoitettu alkamaan klo 13, jolloin kentällä oli tuttu vastus; MuSa Red. Ja koska pojat olivat kovassa pelivireessä, kaatui MuSan joukkue selvin lukemin 8-1, ja taulukkoon lisättiin 3p.

Karhu-Futiksen joukkueelle oli perjantaille merkitty vielä kolmaskin peli, joka alkoi klo 16. Ja vauhtiin päässyt, voitontahtoinen joukkue otti vielä yhden voiton (7-1) tähän päivään, kun vastassa oli LeKi-futis/ViiPV yj Musta. Tästä kirjattiin jälleen 3p eli lohkotaulukossa yhteensä 9p.

Illan aikana ja yleisesti turnauksen aikana oli turnaukseen osallistuville järjestetty erilaista ohjelmaa. Karhu-Futis ei tällä kertaa yhteisesti osallistunut turnausohjelmaan, mutta yksittäin pelaajilla oli mahdollista käydä edullisemmin uimassa maauimalassa tai rannekkeella pääsi ilmaiseksi katsomaan FC Jazzin edustuksen peliä Stadionille, jossa iso osa pelaajista perjantai-iltana oli ollutkin.

Myös lauantaina meillä oli ohjelmassa 3 peliä, joista ensimmäinen oli jälleen klo 11. Tällä kertaa vastaan asettui VPS raita, joka tiukan taistelun jälkeen vei tämän pelin. Eli K-F joutui tyytymään 4-3 tappioon ja se tuntui ottavan koville. (ei pisteitä lohkotaulukkoon tästä pelistä)

Onneksi hyvä ruoka ja parempi mieli toimii yleensä aina ja saatiin harmitusta hieman häivytettyä hyvillä eväillä ja kovalla tsempillä seuraavaan peliin.


Lauantain toisessa pelissä vastassa oli HJS valkoinen, josta odotettiin selkeästi kovaa taistelua, mutta lopulta K-F kuitenkin vei tämän pelin selkein numeroin 5-0 ja jälleen kilahti taulukkoon 3 pistettä lisää --> 12p.


Tässä vaiheessa tuloslistan ja lohkosijoitusten tarkastelu osoitti, että pakkovoitto olisi viimeisestä lohkopelistä saatava, mikäli mielimme edes mitalisijoille. Samalla kävi ilmi, että voittokaan ei välttämättä finaaliin riittäisi, mikäli tietyt joukkueet pelaisivat myös voitokkaasti viimeiset pelinsä.

Karhu-Futiksen kohdalla jännitys siis oli hyvinkin huipussaan, sillä kaikilla muilla oli vielä yksi lohkopeli pelattavana sunnuntaiaamuna, kun meidän pelimme päättyisivät lauantaihin.

Päivän ja koko turnauksen viimeiseen lohkopeliin lähtiessä oli siis vain voitto tavoitteena, muuta ei tahdottu eikä oltu valmiina vastaanottamaan. Sopivasti porilaisia vastassa olikin raumalainen Pallo-Iirot sininen -joukkue. Alkuun peli tuntui hieman haparoivalta, mutta aika pian alkoi porilainen päättäväisyys näkyä ja kun myös aiemmista peleistä puuttuneet pelaajatkin oli saatu mukaan joukkoon, niin alkoivat verkot heilua vastustajan päässä. Lopulta raumalaiset kukistettiin hienoin lukemin 5-2 ja lopullinen pistemäärä lohkotaulukossa oli siis 15p.

Tämän pelin loputtua oli lohkotilanne viimein päivittynyt myös muidenkin pelien osalta ajan tasalle ja koska aiemmin laskelmoidut pelit olivat menneet vastustajilla vähän penkin alle, niin todettiin siinä sitten, että finaalipaikkahan siellä odottaa. Meille varmistui lohkovoitto jo ennen kuin muut olivat edes pelanneet kaikki pelinsä. Karhu-Futiksella oli siis turvallinen 5 pisteen johto ennen taulukossa seuraavana olevaa joukkuetta. Tämä tarkoitti, että sijoituspeli tulisi meidän osaltamme olemaan finaalipeli ja joka tapauksessa olisimme vähintään hopealla!

Sopivasti otettiin virallinen turnauskuvakin tässä välissä.


Mieletön fiilis päättää tämä pelipäivä ja lähteä odottelemaan seuraavaa päivää. Ei tainnut moni meidän joukkueesta olla turnauksen allasbileissä maauimalassa lauantai-iltana vaan olivat valmistautumassa finaalipeliin…

Sunnuntaina olikin sitten vuorossa finaalipeli klo 15. Kentälle kokoonnuttiin hyvissä ajoin ennen peliä ja sovittiin pelitaktiikoista. Sai muuten aamulla jännittää, kukas finaalipelin vastuksena onkaan… Lopulta selvisi, että vastaan asettuu VIFK Blue, joka siis voitti oman lohkonsa.

Kutkuttavan jännittävä finaalipeli alkoi ja se taisi olla kentän laidalla oleville kannattajille jännittävämpi peli kuin varsinaisille pelaajille. Peli oli pitkälti hyvin tasaista ja jäi lopulta vain pienistä asioista kiinni, ettei olisi ollut päinvastainen lopputulos. Vaasalaiset veivät tällä kertaa finaalin 3-1 ja juhlivat kentän reunalla Karhu-Futiksen pelaajien maatessa kentän pinnassa kaikkensa antaneina. Porukka saatiin kuitenkin kasattua ja käytiin palkintojenjaossa pokkaamassa hopeiset mitalit kaulaan ja myös pysti lähti joukkueen kapteenin mukaan.


Mahtava joukkuehenki tiivistyi ja lähdettiin palkintojenjaon jälkeen mitalit kaulassa koko porukalla syömään ravintola Buffaan. Herkkujen äärellä ilo saavutetusta hopeasta jo näkyi poikien kasvoilla ja jälleen on hienoja muistoja tallennettu itse kunkin muistisoluihin.On ilo toimia näin hienon joukkueen jojona 😊

Suuri kiitos pelaajille ja kannustusjoukoille taas yhdestä turnausviikonlopusta! Nyt pikku hengähdystauko turnauksista ja odotellaan sarjapelejä alkavaksi.