K-F pojkarna i Wasa Cup
Julkaistu: 12.07.2022 08.00

K-F pojkarna i Wasa Cup

Jo kaksi vuotta sitten suunniteltu matka saatiin viimeinkin tänä vuonna toteutettua ja Karhu-Futiksen 2012 syntyneiden poikien joukkue osallistui Wasa Cupiin.

Reissuun startattiin jännittynein tunnelmin perjantaiaamuna 8.7. Mastojentien kentältä, yhdessä samaan tapahtumaan osallistuvien Karhu-Futiksen T11 ja T12 tyttöjoukkueiden kanssa. Luvassa oli monikansallinen turnaus ja melko varma toisen kotimaisen kielikylpy…


Perjantain pelirupeama Vaasassa olikin täynnä mielenkiintoisia käänteitä. Ensimmäinen ottelu oli jo ehditty merkitä luovutusvoitoksi, sillä vastustajaa ei pelikentälle kuulunut ja pojat pelailivat sitten pikkupelejä keskenään. Kunnes puoli tuntia myöhemmin alkoi tapahtumaan; vastustaja saapuikin paikalle ja peli saatiin vielä sovitettua aikatauluun (pelaamaanhan tänne tultiin, joten päätettiin mieluummin pelata reilu peli kuin ottaa luovuttamalla saatu voitto).

Ensimmäisestä pelistä tuli lopulta tappio, mutta päivän 2 muuta peliä pelattiin aikataulussaan ja niissä pojat ottivat voitot. Lauantain playoffeihin lähdettiin oman lohkon kakkosina.

Ensimmäisen päivän hiet pestiin pois Hietasaaren rannalla, jossa halukkaat pääsivät myös kokeilemaan hieman erilaista vesipuistoa...

Uintiretken jälkeen lähdettiin bussilla kohti majoituspaikkaa ja etsimään nukkumattia, joka taisi löytyä melko pian, sillä olihan takana jo pitkä päivä.

Majoitus oli järjestetty Hietalahden koululla, joka sijaitsi ihanteellisesti vain pienen kävelymatkan päässä pelikentiltä. Ja koulun pihalla oli mukavasti aktiviteettia energisille pojille. Lauantaina aamupalan jälkeen pojat lähtivät reippaasti auringonpaisteessa marssien kohti päivän pelejä.


Luvassa oli todella tiukkaa kamppailua turnauksen jatkopaikoista ja harmittavasti päivän ensimmäinen peli kääntyi tasaisen väännön jälkeen vastustajan hyväksi. Edellisen pelin tappiosta tai toisessa pelissä yllättäneestä hurjasta vesisateesta sisuuntuneina pojat kuitenkin taistelivat itselleen jälkimmäisen pelin voiton.

Lauantaipäivän osalta pelit oli siinä vaiheessa pelattu ja tiedossa olikin vapaa ilta, jonka vietimme seuraamalla koko joukkueen voimin Elisa Stadionilla Veikkausliigan ottelua VPS - IFK Mariehamn. Pelien jälkeen suuntasimme majoituspaikalle, jossa pojilla oli hetki vapaa-aikaa ennen nukkumaanmenoa.

Turnauksessa hyvin pelanneille pojille oli vielä sunnuntainakin luvassa pelejä. Aamulla klo 9 aloitettiin ja hieman unisina otettiin kuitenkin voitto kotiin ja jatkettiin voitokkaalla tavalla myös seuraavan pelin osalta. Näiden voittojen myötä, poikien lopullinen sijoitus turnauksessa oli 9. Tämä oli todella hieno suoritus. Joukkueita B10 sarjassa oli yhteensä 29. Mitalinälkä taisi pojille jäädä ja seuraavaksi vuorossa onkin Pori Cup...


Kuvat & teksti: Jonna Setola & Sanna Ranta

Toim. huom. Huonoille ei hävitty. Turnauksessa tuli 2 tappiota; ensimmäinen turnauksen B10 sarjan voittanutta joukkuetta vastaan ja toinen tappio sarjan pronssimitalisteja vastaan.