T12 3.divari ja T11taso1 pelasivat tänään kotiturnauksensa Herralahdessa
Julkaistu: 14.05.2022 21.57

T11 taso1: sen tytöille peliaika poikkesi normaalista, sillä tänään tytöt pelasivat LiePaa ja KaaPo keltaista vastaan 2x20min.

Ensimmäisen pelin tytöt pelasivat LiePaa vastaan. Peliin valmistautuminen olisi voinut onnistua paremmin, kuin mitä tähän peliin onnistuttiin. Pelitapa käytiin huolellisesti läpi, joka oli kuitenkin tytöille jo entuudestaan hyvinkin tuttu. Tämä johdosta saattoikin kuulla pukuhuoneessa huokailuja pelaajien keskuudesta. Pelitavan tuttuudesta huolimatta tytöt tiedostivat vastustajan olevan kova, ja maaleihin tarvitaan jokaisen pelaajan osallistumista kentällä. Kaksi edellistä peliä LiePaa vastaan olivat päättyneet tyttöjen tappioon.

Pelin alkuvihellyksestä asti tytöt taistelivat, joka pallosta. Tämän ansiosta pystyttiin ajoittain pitämään peliä hallussa ja luomaan niitä tärkeitä maalipaikkoja. Pelin nopeat avaukset olivat vastustajan puolustukselle myrkkyä. Pihlajanmaa vapautui maalialueella hienon sijoittumisensa asioista ja sai pallon nurkkaan. Tämä pisti tytöt 1-0 johtoon.

LiePan joukkueen taitavat tytöt saivat myös meidän tyttöjen puolustuksen altavastaajaksi vaarallisilla kaukolaukauksillaan yrittäen tasoitusta. Maalissa ollut Mäkinen sai kuitenkin pallon haltuunsa ja näin ollen tasoitukselta vältyttiin.

Keskikentän hyvällä avauksella vapautettiin Erkkilä kohti LiePan maalia, mutta laukaus meni ikävästi ohi maalin. Erkkilä sai kuitenkin toisen tilaisuuden ja viimeisteli pallon maaliin vieden tytöt 2-0 voittoon.

KaaPo keltaista vastaan ensimmäisen puoliajan tytöt jaksoivat taistella jatkuvan vastustajan luoman paineen alla. Kuitenkin toisella puoliajalla alkoi näkymään tytöissä väsymyksen merkkejä. KaaPo keltainen pääsi ensin 1-0 johtoon. Tyttöjen huolellisemmalla pelillä oltaisiin saatu pienet virheet hallintaan ja näin ollen rakennettua peliä paremmin. KaaPo keltaisen taidokas pallonkuljetus, sen hallinta sekä pelinrakentaminen vei heidät lopulta 4-0 voittoon.

T12 3.divarin tytöt pelasivat kotiottelunsa Koittoa vastaan. Pelin valmistelu käytiin läpi vanhalla tutulla rutiinilla. Peli oli tärkeä sarjanousun kannalta, mutta vielä voi mitä vain tapahtua. Pelejä on kuitenkin vielä jäljellä jonkin verran.

Pelin alussa tytöissä näkyi pientä hermostuneisuutta, mutta tästäkin huolimatta Mäki vei joukkueen 1-0 johtoon heti pelin toisella minuutilla. Mitä pidemmälle peliä pelattiin sitä enemmän saatiin peliä haltuun. Pelin rakentaminen sujui hyvin, vaikka etäisyydet venyivätkin ajoittain liian suuriksi ja toi haastetta paikkojen löytämiselle. 32 minuutin jälkeen Savolainen vei kuitenkin tytöt 2-0 johtoon.

Toisessa erässä ei maaleja syntynyt. Maalipaikkoja saatiin luotua, mutta viimeistely jäi harmillisesti vajaaksi. Hyvällä pallonkierrätyksellä saatiin kuitenkin luotua vastustajaan painetta sekä juoksutusta. Vastustajan hyökkäykset jäivät pelissä vähäiseksi lukuunottamatta kahta varmaa maalipaikkaa, jotka kuitenkin maalissa pelannut Mäkinen nappasi syliinsä. Mäen ja Savolaisen ensimmäisessä erässä tehdyt maalit sinetöivät pelin tyttöjen 2-0 voittoon.