Riku-Pekka Salmi Karhu-Futiksen junioripäälliköksi
Julkaistu: 29.08.2017 00.00

Riku-Pekka Salmi Karhu-Futiksen junioripäälliköksi

Karhu-Futis teki keväällä päätöksen vahvistaa joukkojaan junioripäälliköllä. Joukkueiden toiminta on perinteisesti pyörinyt aktiivisen toimihenkilöjoukon voimin hyvin, mutta erityisesti uusien ikäluokkien käynnistymisvaiheessa ja alkuvuosina nähtiin tarvetta vahvistaa seuran tarjoamaa tukea ikäkausijoukkueiden valmentajille. Sopivaa henkilöä tehtävään kartoitettiin kesän aikana ja elokuussa uusi junioripäällikkö Riku-Pekka Salmi aloitti seurassa. ”Henkilöä tehtävään miettiessämme tärkeiksi kriteereiksi nousivat erityisesti kokemus nuorimpien ikäluokkien valmennustoiminnasta, vahvat sosiaaliset taidot ja intohimo juniorijalkapalloon” Petteri Klaus Karhu-Futiksesta taustoittaa valintaperusteita. ”Ripen kanssa keskustellessa tuli nopeasti selväksi, että hän sopisi tehtävään hyvin. Nyt kun on parin viikon ajan nähnyt hänen toimintaa kentällä joukkueiden kanssa niin olo on vain vahvistunut. Hommiin on ryhdytty osaavasti ja positiivisella otteella” Reima Mäkelä jatkaa.

Ensimmäiset viikot junioripäällikkö on kiertänyt eri joukkueiden harjoituksissa tiiviiseen tahtiin tutustuen valmentajiin ja pelaajiin. ”Olen päässyt heti mukaan useamman eri ikäluokan toimintaan ja saanut mukavan vastaanoton joukkueilta. Tekeminen kentällä on vaikuttanut kaikin puolin hyvältä, mutta aina voidaan asioita tehdä entistä paremmin. Yritän omalla osaamisellani ja kokemuksella tukea joukkueiden valmentajia sekä olla heidän apunaan”, hän kuvailee ensivaikutelmistaan.

Ripen ajatukset ovat kuitenkin myös jo tulevassa: ”Yhtenäisen linjan luominen seuran lapsuusvaiheen pelaajakehityspolulle sekä tämän käytäntöön vienti on tärkein tehtäväni junioripäällikkönä”.

”Tavoitteena on saada mahdollisimman moni pieni pelaajan alku innostumaan pallon kanssa pelaamisesta niin harjoituksissa kuin kentän ulkopuolellakin. Tärkeää on myös opettaa lapsille jalkapalloilun ohessa monipuolisesti muitakin liikuntataitoja sekä ryhmässä toimimisen pelisääntöjä. Itä-Porin kentällä toivottavasti tulevaisuudessa näkyy entistä enemmän tekemisen meininkiä pilke silmäkulmassa.”


Seuran uusimmat